Hur förhindrar vi att köra slut på oss och hur kan vi på ett aktivt sätt ta eget ansvar för att ge vår kropp och själ tid att vila och reparera sig på ett naturligt sätt i vardagen för att undvika att drabbas av olika former att stressrelaterad ohälsa?

Välkommen att boka en föreläsning på er arbetsplats om

Stress, utmattning, återhämtning & mindfulness

Tid: 2 timmar

< 20 deltagare 

Kostnad: 6000 kr, exkl moms

Föreläsare: Petra Ekman, Stress & Återhämtningskonsult, Mindfulnessinstruktör, Massageterapeut

Få möjligheten att ta del av värdefulla kunskaper, insikter och få en ökad medvetenhet om vad som orsakar stress och utmattning för oss, hur vi kan hantera våra stressfaktorer själva på ett framgångsrikt sätt.

Vad vi behöver veta om hur våra kroppar fungerar och vad de behöver för att återhämta, reparera, bygga upp sig och flyga framåt igen.

Och hur ska vi tänka och hjälpa oss själva att förhålla oss till stressen och livet för att minska risken att drabbas av utmattning och annan stressrelaterad ohälsa framöver?

Genom att lära oss enkel Mindfulness i vardagen- ett förhållningssätt till livet – som ger oss redskapen att bevara vårt inre lugn då det stormar runtomkring oss, kan vi på egen hand förhindra att drabbas av ohälsa pga stress.

Innehåll:

  • Fakta om stress och orsaker till utmattning
  • Signaler och symtom på hög stressnivå i kroppen- tidiga och sena
  • Hur fungerar våra kroppar? Vad är det vi missar vi när vi kör slut på oss själva? 
  • Hur kan vi stresshantera för oss själva regelbundet, på ett naturligt sätt, för att förhindra utmattning och annan ohälsa pga stress?
  • Vad bör vi lära oss för att undvika bli sjuka av stress?
  • Redskap för en effektiv och hållbar återhämtning efter långvarig stress, utmattning och annan stressrelaterad ohälsa
  • Förstå och se kroppen, livet och stressen med nya ögon och perspektiv för att förhindra att bli sjuk av stress
  • Nya tankar att tänka och förhålla oss till det som händer i våra egna liv och runtomkring oss framöver – en ny tid är HÄR NU! 
  • Mindfulness – medveten närvaro. Att leva med HELA sin kropp i kontakt med sig själv, sin andning, sitt hjärta, i kontakt med sin känslor, medveten om sina tankar i interaktion med livet omkring, känna sina gränser, medveten och med sinnesnärvaro – i lätthet- men hur gör man?

Avslutningsvis gör vi en gemensam mindfulnessövning för att känna på hur det kan kännas att landa i sin kropp, få andas ut och få känna inre lugn för en stund – vara HÄR och NU i stunden i kontakt med sig själv och i interaktion med omgivningen.

Frågestund efteråt om det finns önskemål om det.

För bokning av föreläsning eller frågor, varmt välkomna att kontakta mig!