Jag heter

Petra Larsson-Ekman

och arbetar sedan 2006 proffesionellt med stresshantering och återhämtning i mitt företag interius /PE Stressterapi Consulting.  Jag är utbildad Stressterapeut, Mindfulnessinstruktör, Massageterapeut och har egen mottagning i Vellinge, söder om Malmö, sedan 2006.

Jag arbetar med stor passion för att…

 hjälpa människor hantera livet och stressen i sina liv och vägleda dem i sina läknings-och återhämtningsprocesser tillbaka till hälsa och livskvalité efter långvarig stress, utmattning, utbrändhet, sjukdom, sorg och kris.

Mitt företag går under arbetsnamnet interius som betyder inifrånoch det är just inifrån oss själva läkning och återhämtning sker på ett långsiktigt och hållbart sätt. 

Jag möter dagligen i mitt arbete människor i stress, utmattning, kris, sorg, med muskelsmärta och andliga existensiella kriser. Jag har under åren varit med om upplevelser och upptäckter i samband med behandlingar, samtal och terapier som övertygat mig om att alla delar av oss människor, det fysiska, mentala, känslomässiga, biologiska och existensiella, samverkar och påverkar vårt mående och vår hälsa. Därför kombinerar jag oftast olika metoder och arbetar jag numera alltid med ett holistiskt perspektiv,  dvs jag tar hänsyn till HELA människan. 

Människokroppen är en fantastisk, självläkande mekanism som som kan läka, reparera och bygga upp sig på nytt bara vi ger den rätt förutsättningar och förstår vad den behöver för hjälp av oss. Mitt stora intresse, praktiska upptäckter och erfarenheter i min profession och egna erfarenheter av att läka kroppen utan mediciner, präglar också min inställning till att alla kan hjälpa sin kropp att läka, helas och komma igen efter långvarig stress och utmattning av olika orsaker. Kroppen är något mycket mer än vi tror. När vi börjar lyssnar på den och litar på att den vägleder oss rätt kan vi läka och återhämta oss snabbt och effektivt på ett naturligt sätt.

Precis som många andra har jag drabbats av stressrelaterade åkommor genom åren i livets hårda skola, bland annat utbrändhet och amalgamförgiftning. Alla de erfarenheter jag har fått av mina personliga utmaningar ser jag som värdefulla kunskaper och en styrka i mitt möte med människor som mår dåligt av stress. Men jag har tron, och är själv också ett bevis på att det går att återhämta sig och läka kroppen efter utmattning, stress och andra påfrestningar vi ställs inför under livets gång. Med rätt verktyg, hjälp och ökad medvetenhet kan vi hjälpa oss själva att läka och hitta tillbaka till vår livskraft och livsglädje igen samt skaffa oss ett förhållningssätt till livet och kroppen som förhindrar att drabbas av ohälsa pga stress igen. För mig finns det alltid lösningar på problem. Det gäller bara ha rätt tankar och inställning, hitta rätt knutar, lösa upp dem och få igång den stagnerade energin i kroppen igen.

När jag kom jag i kontakt med mindfulness insåg jag att det var en fantastisk och komplett metod för att både hantera stress och återhämta sig på, ett allt-i-ett-paket. Numera är mindfulness grundfilosofin i mitt arbetssätt och mitt synsätt på livet och ljusa änglar vägleder mig intuitivt vid samtal och bidrar med sina änglaenergier vid healing, kroppsbehandlingar och mindfulnessmeditationer.

Jag skriver också mycket och bland annat medförfattare till boken och antologin ’Mirakelkur för själen’ -den röda boken. Där skriver jag om min amalgamförgiftning som påverkade och förändrade mig på ett oväntat sätt,

Mitt motto i livet är 

”Liten nyckel kan öppna stor dörr’

Att våga prova något nytt, glänta på dörren till något som känns ljust och lockande kan ibland visa sig var ingången till något stort som för dig framåt mot hälsa och ur din påfrestande livssituation. Det har hjälp mig själv framåt många gånger i livet.

Låt inte stress påverka din kropp så länge att du tappar livskraften och livsglädjen. Det finns alltid någon liten ljusglimt att fokusera på, som kan ge möjligheter till förändring, tar dig framåt mot en enklare, hanterbar tillvaro och med ett ökat välbefinnande som resultat.

Var rädd om kroppen! Den är ditt liv! 

Den är din boning och farkost genom livet och värd att lyssnas på!

Den vet vad som är bäst för dig och vill dig alltid väl.

Lyssna inåt – där finner du nycklarna till dörrarna och vägarna mot din hälsa.

// Petra

Utbildningar / Profession

2004 Dipl Stressterapeut, 1-årig utbildning. Sverigehälsan Malmö

2005 Massageterapeut, Komplementärmedicinska Högskolan, Malmö  

2010 Reconnective Healing, Dr Eric Pearl Stockholm 

2015 Kris och krishantering, Sverigehälsan, Malmö

2018-19 Mindfulnessinstruktör mbsr, steg 1, Sverigehälsan,  Malmö, Katarina Lundblad

2024 Medial kurs för Benny Rosenkvist

Dessförinnan arbetade jag 12 år i ICA koncernen med ekonomi och inom HR med organisation och personalutveckling

Praktiska erfarenheter 

 • Stresshantering – coping
 • Handledning, stöd och vägledning vid stress och utmattningssyndrom
 • Enskilda vägledande samtal med medarbetare vid stressrelaterad ohälsa, livsstilsförändring och personlig utveckling
 • Mental träning
 • KBT
 • Andningsteknik, avspänning och avslappningsträning
 • Stöd och hjälp för människor i kris och/eller sorg
 • Mindfulnessinstruktör, leda grupper och föreläsningar
 • Leda meditationer
 • Svensk klassisk massage, avslappningsmassage
 • Förändringsarbete/livsstilsförändring
 • SAM – Systematiskt arbetsmiljöarbete, inom psykosociala och organisatoriska arbetsmiljöområdet
 • Leda kollegiala samtal
 • Hålla föredrag, kurser om stress för företag och organisationer