Välkommen till interiuskliniken i Vellinge

Petra Larsson-Ekman

Diplomerad Stressterapeut, Massageterapeut & Mindfullnesinstruktör

Samtalsstöd för stresshantering / återhämtning

Klassisk svensk massage

Healingmassage   

Mindfulness     

Reconnective healing 

Samtalsstöd, hjälp och vägledning även via zoom och telefon

Mår du dåligt av stress och har stressymtom som t ex …

hjärtklappning, panikångest, muskelsmärta, svårt att djupandas, hjärnstress, oro, rädsla, inre känslokaos, mag-och tarmproblem, eksem, allergier, kronisk huvudvärk/migrän, utmattning, kronisk trötthet, plötsliga gråtattacker mm?

Vill du få hjälp att…

få ordning och överblick på din stressituation?

– förstå vad som är orsakerna till just din stress?

– tolka, förstå och se samband på din kropps stressymtom och signaler på stress?

– sänka din stressnivå i kroppen, få den att varva ner och slappna av och få tillgång till redskap som dämpar och minskar andra stressymtom?

– få nya perspektiv och sätt att tänka och förhålla sig till stress, stressfaktorer och det som sker inom och omkring dig på ett      nytt sätt som inte skapar stress för dig?

– återhämta dig till kropp och själ efter utmattning, sorg, livskriser, sjukdom eller annat som belastat dig och skapat stress för    din kropp?

– finna alternativa sätt att leva på för att undvika att utsätta dig själv för stress?

– prata ut efter något som hänt och som kvar finns inom dig och som skapar spänningar och inre stress?

Som stressterapeut arbetar jag med…

…att hjälpa, stödja och vägleda dig med rätt verktyg och redskap så du kan hjälpa dig själv att stanna upp, se klart, varva ner kroppen, sänka pulsen och den inre stressen och se möjligheter till förändring i tillvaron som leder till mindre stress och risk att drabbas av utmattning eller annan ohälsa orsakad av långvarig stress.

 Jag erbjuder en mängd olika metoder och verktyg i mina terapier och behandlingar som passar just dig och de problem du har. Du får tillgång till en mängd kunskaper och redskap dig som du själv enkelt vidare kan använda i vardagen för att lotsa dig och din kropp framåt, genom och ur stressen mot lugn och kontroll, välbefinnande och hälsa.

Holistiskt perspektiv på kroppen och människan

Jag arbetar alltid med ett helhetsperspektiv på HELA människan och hennes liv. Det är då vårt arbete gör mest skillnad och det ger kroppen bästa förutsättningar att reparera, läka och återhämta sig på bästa hållbara sätt.

Alla delar av oss är lika viktiga! Alla delar hänger ihop och påverkar varandra, både den fysiska kroppen, den mentala, den känslomässiga och vår själsliga del. Varje del behöver sin omsorg och hjälp för att du ska må bra och känna dig start och hel igen.

Jag arbetar med följande metoder:

Stresshanteringstrategier för hur du hanterar stressfaktorer och stressymtom

Avspänning-och avslappningsövningar för fysisk och mental avspänning

Medveten andning andningsövningar och tekniker

Mental träning nya tankegångar och förhållningssätt för mindre stress/ KBT

Samtalprata ut och få lätta på ditt inre, få någon att bolla dina problem med, råd och stöd

Mindfulness – övningar och förhållningssätt som hjälper dig att vara i nuet och i kontakt med din kropp på ett avslappnat sätt, oavsett vad som händer dig och runtomkring dig

Reconnective healing få ny energi, balansera dina energifrekvenser och landa i dig själv

Svensk klassisk massagebehandlande massage för stressrelaterade muskelspänningar i rygg, axlar, käkar, nacke, huvud, ansikte, vader mm

Ta tag i stressen i tid innan den leder dig och din kropp in i utmattning och/eller sjukdomar av olika slag. Små enklar insatser kan göra stor skillnad för dig och leda dig in på ett annat spår omgående. Ett samtal för att få hjälp, stöd, vägledning och de rätta redskapen kan räcka för att se klart, tänka om och komma vidare mot en lugnare och tillvaro med mer och ny energi, livsglädje och god hälsa.

Stresshantering med samtalsterapi     

60 min  900 kr

Hjälp för att praktiskt hantera dina stressymtom, stressfaktorer, hjärnstress och livssituationen etc. Stöd, hjälp och vägledning genom samtal, stresshantering och konkreta övningar för att minska stressnivån för att starta de självläkande processerna i kroppen.

Digital rådgivning och vägledning   

30 min  600 kr

När du mår dåligt av stressen i livet och behöver prata med någon om dina problem och ditt mående. Få konkreta råd, stöd och vägledning vad du kan göra för att hjälpa dig själv att komma vidare och må bättre. Kontakt på telefon, teams eller skype. 

”interius Antistress”

2 tim   1 800 kr

Kombination 90 min samtal /stressterapi/andningsövningar + 30 min klassisk massage     

En riktigt boost med stressreducering för alla delar av din kropp, den fysiska, mentala, känslomässiga och själsliga. Kom ner i varv, hjälp kroppen att få slappna av och andas ut och få möjlighet att prata ut. Känn dig lättare inombords, mindre stressad och starkare mentalt efteråt. Du får verktyg för att vidare ta hand om dig själv, din kropp och har fått effektiva redskap som hjälper dig att hantera stressen inom och omkring dig.

Svensk klassisk massage   

30 min 650 kr

Behandlande massage vid akuta, specifika muskulära och stressrelaterade problem i t ex rygg, axlar, nacke, käkar, huvud, säte, fötter, ben etc. Ej helkroppsmassage.

Reconnective healing

45 min 800 kr 

Healingmassage 

60 min  800 kr

40 minuter klassisk massage + 20 min Reconnective healing

Stresshantering, massage, healing och mindfulness går under friskvård. Du kan betala med swish, bankkort eller kontanter.

Du får kvitto på mail som du kan lämna till din arbetsgivare. 

        Varmt välkomna!

//Petra

För tidbokning på kliniken i Vellinge

Tel: 070-778 00 87 eller

Mail:  petra@interius.nu.

Enstaka tider kan ni också finna på Bokadirekt.se (länken nedan).