om Återhämtning och självläkning

Att läka kroppen och bygga upp den igen

När kroppen utsätts för hög belastning och påfrestning under en längre tid kan den drabbas av utmattning på olika sätt. Det kan vara fysiskt, mentalt, känslomässigt, kemiskt, biologiskt eller andligt.  Orsakerna kan vara sjukdom, sorg, för mycket arbete, oro, konflikter, trauma av olika slag eller annat. Då alla delar av oss har fått utstå hård press under lång tid utan att få möjlighet att vila, läka och återhämta sig så drabbas vi av utmattningssyndrom.

Det är en stor sorg för den som förlorat kontakten med det käraste man har, nämligen sig själv. Sorg och krisbearbetning kan därför vara en del i återhämtningen för att komma vidare i kroppens läkningsprocess.

Viktigt är att förstå vad kroppen blivit utmattad/utbränd av för att göra rätt insatser i återhämtningsprocessen. Vi kartlägger vad som varit orsakerna till din utmattning för att förstå vad som behöver förändras, vilka insatser och hjälp de olika delarna av dig och kroppen behöver för att få möjlighet att bygga upp sig igen. Det kan vara inom alla områden som t ex kost, motion, fysisk vila, mental vila, relationer, arbetsbelastning, tankesätt och kanske se över kroppens inre hälsa dvs hur kroppens inre miljö mår och om det uppstått brist på vitaminer och mineraler. Allt detta kommer vi fram till under våra samtal beroende på symtomen från din kropp.

Med hjälp av olika mindfulnessövningar närmar du dig försiktigt kontakten med kroppen via andningen, i din egen takt, och börjar sakta kunna lyssna inifrån kroppen och hitta dig själv igen. Det är inifrån dig själv du finner många av svaren på vilka de rätta vägarna framåt är för just dig.

Med en ökad närvaro och medvetenhet om just din egen kropps gränser och reaktioner vid för stora påfrestningar av olika slag, kan du framöver kan uppmärksamma signaler från kroppen vid för höga spänningsnivåer och stress.
Målet med våra träffar är att du ska kunna känna dig som en HEL och fungerande människa igen. Ha ork, energi och livsglädje för att kunna hantera ditt vardagliga liv med arbete, familj och allt annat som hör livet till, i med och motgång. Och i kontakt med HELA din kropp i alla stunder, med ett nytt synsätt och förhållningssätt till stressen och livet.
.

”Kroppen visar dig vägen framåt mot återhämtning och läkning inifrån.

Visdomen och det som är rätt för dig visar sig och klarnar när du bestämmer dig för att låta hjärnan och egot vila och kroppen och hjärtat få leda dig.

Lyssna på kroppen. Lyssna på och med hjärtat. Interagera med naturen.

Du och din kropp lever, gör och upplever livet tillsammans. Samtala med den, se den som din bästa vän, vårda den ömt, lär känna den, förstå den, respektera den, var i kontakt med den, lär dig tolka och förstå signalerna den sänder till dig.

Var beredd att avstå saker som den inte mår bra av, miljöer, påfrestningar, människor, vanor, mat, gifter, situationer, kläder, rörelser, aktiviteter mm.

Var i ditt andning, vila i den, lyssna inifrån…där finner du kroppen och själens röster” Lyssna in…vad säger kroppen dig?”

– interius by Petra –